offerte

Heijco Machinebouw: RVS & Aluminium lassen

073 7511503


Direct contact

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Recordomzet wereldwijde machinebouw

Na de eerdere berichtgeving over de omzetstijging in de Duitse machinebouw, is volgens een schatting ook de wereldwijde omzet in de machinebouw gestegen. Deze schatting is gemaakt door VDMA, een Duitse branchevereniging. Deze geeft aan dat het afgelopen jaar een omzetstijging van 10% is behaald. Een recordomzet van zo’n 2,25 biljoen euro is in het jaar 2012 behaald.

China heeft het grootste aandeel van de stijgende omzet. Dat land zag de omzet stijgen met ongeveer 20% in vergelijking met 2011 en produceerde systemen en machines voor een bedrag van bijna 680 miljard euro. Hierbij moet echter wel vermeld worden dat de gunstige wisselkoersen een aandeel hebben gehad aan de stijgende omzet in China.

De machinebouw is in Azië verreweg het grootst. Na China en de Verenigde Staten is ook Japan een belangrijke speler op de markt. Daarnaast behoren ook Zuid-Korea en India tot grote industriebouwers. In Europa wordt de lijst van grootste machinebouwers aangevoerd door Duitsland, gevolgd door Italië, Groot-Brittannië en Frankrijk.© 2020 Heijco Machinebouw Madame Curieweg 5482TL Schijndel